Eseuri, vârstă 10 -15 ani (gimnaziu) și 16-19 ani (liceu)

Cea mai bună prezentare a unei personalități născute în județul Bistrița-Năsăud

Bistrița-Năsăud – un județ cu o istorie aparte și cu personalități care au făcut cunoscut numele județului în țară și peste hotare.

Fie că vorbim de educație, istorie, literatură, cercetare, religie, sport sau artă, Bistrița-Năsăud are personalități de renume cu care se poate mândri.

Vrem să punem în valoare oamenii deosebiți din Bistrița-Năsăud și de aceea vă invităm să participați la un concurs de eseuri și noi vom premia “Cea mai bună prezentare a unei personalități născute în județul Bistrița-Năsăud”.

Concursul este organizat pentru două categorii de vârstă 10 -15 ani (gimnaziu) și 16-19 ani (liceu) și fiecare dintre voi este liber să-și aleagă personalitatea despre care să scrie.

Pentru a veni în ajutorul vostru reprezentanții Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud au elaborat un material în care găsiți câteva exemple și câteva date biografice despre personalități din județ. Este o listă scurtă însă voi puteți alege oricare alt nume care a avut contribuții importante în domeniul lui de activitate.

La această secțiune așteptăm de la tine:

  • Un eseu de 2-5 pagini despre o personalitate născută în județ.  
  • Lucrările vor fi tehnoredactate, cu caractere românești şi vor fi scrise în Word, Times New Romans, caractere de 12, spațiere la un rând. 
  • Se va specifica numele şi prenumele elevului, clasa, şcoala şi numele prof. coordonator;
  • Autorii îşi asumă responsabilitatea privind originalitatea lucrării şi respectarea drepturilor de proprietate intelectuală;
  • Eseurile vor fi trimise comisiei în format PDF pe e-mail pe adresa electronică: concurs@noaptea-cercetatorilor.ro
  • Detalii și cerințe suplimentare găsiți aici:
  • Se vor accepta doar lucrările care respectă cerințele de conținut.
Fullscreen Mode